Twenthe

Twenthe uitvaartverzekering

Wie is Twenthe?

Twenthe Uitvaartverzekering is een verzekeringsmaatschappij die al 75 jaar actief is in de uitvaartbranche. De uitvaartorganisatie met een hoofdkantoor in Enschede richt zich primair op het verzekeren van begrafenissen en crematies.

Twenthe verzorgt zelf geen uitvaarten, daarom heeft u als verzekeringsnemer volledige vrijheid bij het organiseren van een uitvaart. Er wordt niet gewerkt met standaard pakketten, want iedere uitvaart is uniek. De werkwijze van de uitvaartverzekeraar is persoonlijk en direct.

De verzekeringen van Twenthe zijn natura sommenverzekeringen. Dit betekent dat de verzekeraar geen geld uitkeert aan de nabestaanden, maar het verzekeringsbedrag uitkeert in natura.

Welke verzekeringen heeft Twenthe?

Twenthe biedt drie soorten uitvaartverzekeringen aan. Daarnaast is het mogelijk om een grafmonumentverzekering en een waardegroeiverzekering af te sluiten.

  • Individuele uitvaartverzekering
  • Gezinsverzekering
  • Uitvaartverzekering op twee levens

Individuele uitvaartverzekering

De individuele uitvaartverzekering wordt afgesloten voor één persoon. U bepaalt zelf uw verzekeringsbedrag. Het verzekeringsbedrag wordt na uw overlijden niet uitgekeerd aan uw nabestaanden. De uitvaartverzorger declareert de kosten van uw uitvaart bij Twenthe tot het verzekeringsbedrag gebruikt is. Indien er meer kosten worden gemaakt dan u verzekerd heeft, worden deze kosten in rekening gebracht bij uw nabestaanden. Verzekeringsgeld dat niet gebruikt wordt voor uw uitvaart, wordt niet uitgekeerd aan uw nabestaanden. Deze verzekeringsvorm wordt een natura sommenverzekering genoemd.

Gezinsverzekering

Een gezinsverzekering sluit u af voor uw hele gezin. De uitvaartverzekering is zowel geschikt voor eenoudergezinnen als gezinnen met twee ouders. Bij een gezinsverzekering kunnen de kinderen tot het 18e levensjaar gratis worden meeverzekerd. Wanneer zij 18 worden, kan er een individuele uitvaartverzekering worden afgesloten. Indien het verzekeringsbedrag gelijk is of lager dan dat van de ouder(s), hoeft er geen gezondheidsverklaring te worden afgegeven.

Uitvaartverzekering op twee levens

Het is bij Twenthe ook mogelijk om voor twee personen een uitvaartverzekering af te sluiten, bijvoorbeeld voor u en uw partner. Bij deze verzekering worden beide levens verzekerd, maar betaalt slechts één persoon premie. Deze verzekering is met name financieel gunstig wanneer u van plan bent een dubbelgraf te nemen. Het verzekeringsgeld wordt uitgekeerd wanneer de eerste verzekerde overlijdt.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Het voordeel van een uitvaartverzekering van Twenthe is dat u zeker weet dat uw verzekeringsgeld volledig aan uw uitvaart wordt besteed. Bovendien hebben uw nabestaanden volledige vrijheid bij het samenstellen van uw uitvaart, Twenthe werkt niet met pakketten van producten en diensten. Een nadeel kan zijn dat het verzekeringsbedrag misschien niet afdoende is om alle kosten van uw uitvaart te voldoen. Extra kosten komen voor rekening van uw nabestaanden. Laat u daarom goed informeren over de hoogte van het verzekeringsbedrag.

Voordelen
Verzekeringsgeld alleen voor uitvaartkosten
Volledige keuzevrijheid
Waardevaste verzekering door indexatie
Nadelen
Verzekeringsbedrag mogelijk niet voldoende
Advies- en distributiekosten direct in rekening

Voor welk bedrag kan ik mij verzekeren?

U kunt bij Twenthe zelf het verzekeringsbedrag bepalen. Gemiddeld kost een uitvaart 8.000 euro. U kunt door middel van de uitvaartcalculator aan de hand van uw persoonlijke uitvaartwensen de kosten van uw uitvaart berekenen. Een goede uitvaartverzekering dekt uw uitvaartkosten volledig zodat uw nabestaanden geen extra kosten hoeven te maken.

Wat zijn de maandelijkse kosten?

De maandelijkse kosten bestaan alleen uit de premiebetalingen. Deze komen bij een uitvaartverzekering van Twenthe uit op ongeveer 13 euro per maand op basis van een verzekeringsbedrag van 8.000 euro. Wanneer u een uitvaartverzekering afsluit, betaalt u 24 euro distributiekosten. Deze kosten kunt u direct betalen of verspreid over twee jaar. Indien u advies vraagt over de uitvaartverzekering, brengt Twenthe 24 euro in rekening. Ook dit bedrag kunt u ineens of verspreid over twee jaar betalen.

Verzekeraar 8.0000 11.000
DELA 9,22 12,35
Monuta 7,36 14,04
Yarden 10,33 12,26
Ardanta 10,88 13,39
PC Uitvaart 12,65 13,39
Twenthe 13,03 16,01

Premies zijn gebaseerd op een persoon van 30 jaar. Update: Zaterdag 23 maart 2024

Wat dekt de verzekering van Twenthe?

Twenthe werkt niet met vaste pakketten van diensten en producten zoals andere natura uitvaartverzekeringen. Uw nabestaanden kunnen bij een uitvaartverzorger naar keuze zelf uw uitvaart samenstellen. De kosten worden door de uitvaartverzorger bij Twenthe gedeclareerd. Twenthe vergoedt deze kosten tot het verzekeringsbedrag volledig gebruikt is. Kosten die bovenop het verzekeringsbedrag gemaakt worden en kosten die niet uitvaart gerelateerd zijn, komen voor rekening van de nabestaanden.

Eigenschappen van Twenthe

Eigenschappen:
Natura sommenverzekering
Vrije keuze uitvaartverzorger
Volledige vrijheid invulling uitvaart
Kinderen tot 18 jaar gratis verzekerd bij gezinsverzekering
Waardevast door indexatie
Flexibel verzekeringsbedrag
Afsluiten tot 75e levensjaar
Flexibele premielooptijd
Ongevallenverzekering
Europa-dekking

Contactgegevens

053 43 127 32 (Algemeen)
053 480 35 43 (Bij overlijden 24/7)

info@twenthe.nl
Twenthe.com

Getfertsingel 91 , 7513 GB Enschede

Bron: Twenthe.nl
Bovenstaande informatie is in geen enkel geval advies.

Twenthe uitvaartverzekering

Sorry, niet via ons aan te vragen.

Contactgegevens

053 43 127 32 (Algemeen)
053 480 35 43 (Bij overlijden 24/7)

info@twenthe.nl
Twenthe.com

Getfertsingel 91 , 7513 GB Enschede