Monuta

Monuta Uitvaartverzekering

Klantbeoordeling volgens
Monuta: 8,7Monuta

Wie is Monuta?

Monuta is een van de meest prominente uitvaartverzorgers in Nederland, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1923. Deze organisatie beheert uitvaartcentra en crematoria en biedt ook uitvaartverzekeringen aan. Het hoofdkantoor van Monuta bevindt zich in Apeldoorn, waar het bedrijf meer dan een halve eeuw geleden werd opgericht.

Monuta telt ongeveer 1,6 miljoen verzekerden in Nederland en is ook in Duitsland actief. Het succes van Monuta ligt in de persoonlijke aandacht. Die hebben zij voor elke uitvaart, van groot tot klein. Centraal in hun aanpak staat het bieden van nabestaandenzorg. Alles dat met de dood te maken heeft, verdient een waardige plek.

Monuta uitvaartverzekering

Verzekeringen vormen een essentieel onderdeel van het dienstenaanbod van Monuta. Een Monuta uitvaartverzekering biedt niet alleen recht op een Monuta uitvaart, maar ook op specifieke producten en diensten die verband houden met de uitvaart. Daarnaast omvat de verzekering een vrij te besteden bedrag, waarmee je zaken regelt die niet standaard door Monuta worden aangeboden. Zo maak je het afscheid persoonlijker. Tegelijk voorzien Monuta uitvaartverzekeringen erin dat alle standaardzaken geregeld zijn. Vind je dat voldoende? Ook dan biedt een Monuta uitvaartverzekering natuurlijk alles dat je nodig hebt.

Monuta beste uitvaartverzekering?

Monuta heeft niet alleen een vooraanstaande positie in Nederland, maar is ook herhaaldelijk erkend als een van de beste uitvaartverzekeraars. Gedurende opeenvolgende jaren, van 2017 tot 2022, is de Monuta uitvaartverzekering uitgeroepen tot de beste in zijn categorie. Dit volgens onderzoeken van WUA. Monuta hoog gewaardeerd vanwege het gebruiksgemak en de eenvoud van online afsluiten van uitvaartverzekeringen.

Monuta uitvaartverzekering vergelijken

In Nederland heb je keuze uit verschillende uitvaartverzekeraars. Je bent dus niet beperkt tot Monuta. Hoewel het aantal aanbieders beperkt is, is de keuze voor een uitvaartverzekering een zeer persoonlijke beslissing. Het vergelijken van verzekeraars kan je helpen om de beste optie te vinden, afhankelijk van je omstandigheden en budget. De maandelijkse premie is onder andere afhankelijk van de hoogte van het verzekerde bedrag.

Bij het vergelijken van een Monuta uitvaartverzekering gaat het niet alleen om de kosten, maar ook om andere belangrijke aspecten. Je persoonlijke wensen spelen een grote rol. De flexibiliteit in het aanpassen van je verzekering kan variëren per verzekeraar, waarbij sommige meer vrijheid bieden dan Monuta. Aangezien deze verzekering meestal voor het leven wordt afgesloten, is het van groot belang om de voorwaarden zorgvuldig te bekijken. Onze vergelijkingshulpmiddelen helpen je hierbij. Zo zie je direct de verschillen tussen uitvaartverzekeringen van verschillende aanbieders en maak je de beste keuze voor jou.

Flexibele uitvaartverzekering Monuta

Zekerheid is fijn. Flexibiliteit is dat ook. Zeker als het op je uitvaart aankomt wil je niet altijd een standaardproduct. Je wil dat er genoeg ruimte is voor een persoonlijke noot. Zowel van jezelf als van je nabestaanden. Monuta probeert beide wensen zo goed mogelijk te verenigen. Met vast producten heb je zekerheid. Je Monuta uitvaartverzekering geeft daar altijd recht op. Ook als prijzen veranderen. Tegelijk is er vrijheid in de keuze van een uitvaartverzorger. Ook kies je daarnaast eventueel voor en vrij besteedbaar bedrag. Zo heb je toch flexibiliteit. Die gebruik je om zelf invulling te geven aan je wensen. Bijvoorbeeld via een testament. Maar ook voor je nabestaanden is vrijheid prettig. Zo nemen zij op passende wijze afscheid.

Bij Monuta heb je dus heel wat flexibiliteit. Wij bieden je de mogelijkheid om te vergelijken met andere aanbieders. Zo zie je of de flexibiliteit van Monuta ook voor jou voldoende is.

Monuta uitvaarten

Wie een uitvaartverzekering bij Monuta afsluit, werkt in principe met een uitvaartverzorger van Monuta. Deze staat je nabestaanden bij helpt bij het regelen van het afscheid. Daarbij neem je alle tijd die je nodig hebt. De verzorger helpt de nabestaanden zo lang en zo veel als nodig is. De uitvaartverzorger van Monuta begeleidt de nabestaanden voor, tijdens en na de uitvaart. Hiervoor staat (in 2023) een standaardbedrag van 2.200 euro. Dat betekent dat deze begeleiding altijd 2.200 euro kost.

Als nabestaande kies je vrij. Wil je liever geen Monuta uitvaartverzorger? Dan wordt deze 2.200 euro uitgekeerd als vrij te besteden bedrag. Hiermee koop je dan zelf elders uitvaartzorg in. Daarbij behoud je natuurlijk aanspraak op de andere diensten vanuit je verzekering.

Vrij te besteden bedrag Monuta

Hoeveel je vrij besteedt? Bij Monuta ligt dat bedrag tussen de 7.000 en 11.500 euro. Dit bedrag is inclusief de 2.500 euro die beschikbaar is voor de Monuta uitvaartverzorger. Met dit bedrag geven je nabestaanden de uitvaart vorm volgens jouw wensen. Daarbij helpt de verzorger van de Monuta uitvaart. Deze schetst de keuzes helpt je als nabestaande te kiezen. Ook helpt deze je binnen het budget te blijven. Ook met het vrij besteedbare deel. De combinatie van een professionele uitvaartverzorger en een vrij besteedbaar bedrag is erg prettig. De uitvaartverzorger helpt je het vrije bedrag in te zetten in overeenstemming met jouw wensen.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Bij een Monuta uitvaartverzekering heb je veel keuzevrijheid. Binnen het budget stel je een uitvaart samen. Eentje die past bij de wensen van de overledene én de nabestaanden. Kortom: het afscheid zoals dat zou moeten zijn. Het budget kan voor talloze doelen worden ingezet. Monuta maakt wat dat betreft veel mogelijk. Omdat je het budget meestal direct omzet in bepaalde producten en diensten van Monuta, weet je zeker dat het kapitaal van de verzekering voldoende is. Terwijl je de uitvaart toch in hoge mate zelf invult. Een ander voordeel van een Monuta uitvaartverzekering: kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Ook een Monuta uitvaartverzekering heeft nadelen. Zo ben je niet helemaal vrij in de keuze voor je verzorger. Je hoeft niet te kiezen voor een Monuta uitvaartverzorger. Doe je dat niet, dan ontvang je hiervoor 2.200 euro. Hiervoor moet je zelf op zoek naar een geschikte verzorger. Dat is toch iets meer gedoe. Dat op een moment dat niet ieders hoofd daarnaar staat. Tegelijk is het wel prettig dat de mogelijkheid er is. Bijvoorbeeld als je een idee hebt over wie de uitvaartverzorger moet zijn.

Een ander nadeel is de premie. Die betaal je bij Monuta tot overlijden. Bij sommige verzekeraars geldt een vaste termijn. Dan betaal je op een bepaald moment geen premie meer en ben je toch verzekerd. Bij Monuta kun je je verzekeren tot je 74ste. Boven die leeftijd kan je geen Monuta uitvaartverzekering afsluiten.

Voordelen
Grote mate van keuzevrijheid
Nooit onderverzekerd
Gratis kinderdekking
Tijdens de uitvaart altijd één vast aanspreekpunt
Vakkundig en professionele uitvaartverzorger incl. keurmerk uitvaartzorg.
Nadelen
Geen vrije keuze uitvaartverzorger
Zelf premielooptijd bepalen niet mogelijk
Verzekeren tot 74e levensjaar

Voor welk bedrag kan ik mij verzekeren?

Bij Monuita verzeker je je in geld of in diensten. In het eerste geval bedraagt het maximaal verzekerde bedrag 15.000 euro. Hiermee organiseer je een uitgebreide uitvaart. Daarbij is het overigens niet zo dat je nooit meer dan 15.000 euro uitgeeft. Je kunt altijd extra’s aan een uitvaart toevoegen. Deze betaal je dan alleen niet via de verzekering. Inbegrepen is altijd de uitvaartverzorging van 2.200 euro. Er geldt geen vast minimaal verzekerd bedrag. Het minimale verzekerde bedrag hangt af van de gekozen diensten en/of het vrij te besteden bedrag.

Wat zijn de maandelijkse kosten?

Dat verschilt per situatie. Hoeveel premie je betaalt hangt van een aantal zaken af. Zo heeft het invloed welk bedrag je verzekert. Natuurlijk. Verzeker je je voor een hoog bedrag? Dan betaal je per maand ook meer. Ook de leeftijd van afsluiten heeft invloed. Je betaalt voor een Monuta uitvaartverzekering tot je overlijden. Sluit je deze relatief jong af? Dan betaal je minder per maand. Dit omdat je de kans klein is dat je snel overlijdt. Om dat vast te stellen stelt Monuta ook gezondheidsvragen. Heb je bepaalde gezondheidsproblemen? Dan kan het zijn dat je meer betaalt per maand.

Hou ook rekening met indexatie. Zoals ook bij andere verzekeringen is er soms een correctie voor inflatie. Je premie wordt dan iets hoger, omdat geld minder waard wordt. Dat is meestal niet meer dan een paar procent per jaar. Op korte termijn maakt dit weinig uit. Over vele jaren is de premie dan wel hoger. Voor je dekking maakt dat niets uit. De producten en diensten waarop je recht hebt, blijven hetzelfde. Ook al worden deze duurder. Je houdt recht op dezelfde uitvaart.

Verzekeraar 7.000 9.500
Monuta € 5,72 € 7,88
DELA € 6,91 (€ 7.200) € 9,09
A.S.R € 8,66 € 11,46

Premies zijn gebaseerd op een persoon van 30 jaar. Update: Zaterdag 23 maart 2024

Wat dekt de verzekering van Monuta?

In principe dekt je uitvaartverzekering van Monuta een gehele uitvaart. Dat wil zeggen: de kosten van alle diensten die je nodig hebt. Denk aan een locatie en ontvangst van de gasten. Ook een kist en aangifte van overlijden behoren hierbij. Bij leven kan je als verzekerde daarin al bepaalde keuzes maken. Anders hebben nabestaanden de mogelijkheid om keuzes te maken. Bijvoorbeeld over het aantal gasten of het soort kist.

Binnen de verzekering is 2.200 euro beschikbaar voor de diensten van de Monuta uitvaartverzorger. Daaronder vallen:

• Informeren over de uitvaartmogelijkheden
• Aangifte overlijden
• Bespreken persoonlijke uitvaartwensen
• Uitvaartbegeleiding
• Samenstellen persoonlijke uitvaart
• Administratieve taken

Eigenschappen van Monuta

Eigenschappen:
Premie indexatie:
Vrije keuze: Gedeeltelijk
Kinderen: Tot 18 jaar gratis mee te verzekeren
Distributiekosten: 64 euro distributiekosten
Premie betaalduur: Tot aan overlijden
Bedenktijd: 14 dagen
Maximale leeftijd afsluiten 74 jaar
Werelddekking

Contactgegevens

0800 022 22 92 (Algemeen)
0800 023 05 50 (Bij overlijden)

Monuta.nl
Mijn Monuta

Schumanpark 11, 7336 AM Apeldoorn

Bron: Monuta.nl
Bovenstaande informatie is in geen enkel geval een advies.

Monuta Uitvaartverzekering

Klantbeoordeling volgens
Monuta: 8,7Monuta

Contactgegevens

0800 022 22 92 (Algemeen)
0800 023 05 50 (Bij overlijden)

Monuta.nl
Mijn Monuta

Schumanpark 11, 7336 AM Apeldoorn