DELA

DELA Uitvaartverzekering

Klantbeoordeling volgens
DELA: 9,6DELA Beoordeling

Wie is DELA?

DELA verzorgt uitvaarten in Nederland en België. Maar niet alleen dat. Via DELA regel je ook je uitvaartverzekering. De organisatie verzorgt alles rondom het afscheid van het leven. DELA is een zogeheten cooperatie. Dat betekent dat winst niet noodzakelijk is. Voor jou als verzekerde maakt dat DELA waarschijnlijk aantrekkelijk. De naam staat voor ‘Draag Elkanders Lasten’. Dat klinkt wat ouderwets en dat is het ook. DELA werd al in 1937 opgericht.

DELA gaat uit van een waardig afscheid voor iedereen. Via zowel verzekeringen als uitvaarten heeft iedereen die mogelijkheid. Met een DELA uitvaartverzekering betaal je maandelijks een klein bedrag. Dat verzekert je bij overlijden van een mooi afscheid. Als coöperatie heeft DELA leden. Zij bepalen het beleid. Bij DELA is veel goed geregeld. Nabestaanden kunnen veel kiezen als ze dat willen, maar dat hoeft niet. Want alles is goed geregeld.

DELA uitvaartverzekering

Bij DELA kies je uit vier verschillende soorten verzekeringen. Uitvaartplan geheten. Deze geven elk recht op een ander soort uitvaart. Soms zijn de verschillen klein. Hier leggen we uit hoe dat zit.

Uitvaartplan in diensten basis
Dit is een naturaverzekering. Je verzekering geeft recht op producten en diensten. Een dienst, kist en bepaald aantal gasten bijvoorbeeld. Hierin kunnen nog bepaalde keuzes gemaakt worden. De waarde van dit uitvaartplan is 6.750 euro (in 2023). Daar komt nog een vrij te besteden bedrag van 675 euro bij. Met dit bedrag kunnen extra’s worden gekocht. Zaken die niet in het pakket van DELA zitten. Denk hierbij aan een uitgebreide koffietafel. Ook bloemen en een andere kist zijn opties.

Uitvaartplan in diensten plus
Dit plan is te vergelijken met basis. Ook hier geeft je verzekering recht op diensten en producten. Ook de waarde is 6.750 euro. Het verschil zit hem in wat vrij te besteden is. Bij dit plan is dat 3.000 euro. Dit is het bedrag dat aan aanvullende zaken besteed kan worden. Dit bedrag maakt meer extra’s mogelijk. Catering of een luxere grafsteen zijn kostbaar. Iets meer ruimte hiervoor maakt dit mogelijk.

Uitvaartplan in diensten flexibel
Wil je zelf bepalen hoeveel er vrij te besteden is? Met deze DELA uitvaart kies je het vrije bedrag zelf. Ook hier is 6.750 euro beschikbaar voor producten en diensten. Daarnaast is er alle keuze. Voor een groots afscheid is dit een prima keuze. Dat is goed mogelijk met een hoog vrij bedrag. De premie van dit uitvaartplan kan daardoor hoger zijn. Deze hangt onder meer af van de totale waarde van de verzekering.

Uitvaartplan in geld
Dit is een kapitaalverzekering. Dat betekent dat deze verzekering een bedrag uitkeert bij overlijden. Met dit bedrag regelen de nabestaanden de uitvaart. In de hoogte van het bedrag ben je vrij. Wel adviseert DELA een bedrag van 8.500 euro. Dat is wat nodig is voor een gemiddelde uitvaart. Voor iets minder kan het ook. En meer kan ook altijd. Je kunt dit plan eventueel kiezen naast een bestaande verzekering. Het uitgekeerde bedrag komt dan bovenop de andere verzekering.

DELA uitvaartverzekering afsluiten

Kies je een van deze pakketten? Dan regelt DELA in principe je uitvaart. Behalve bij het uitvaartplan in geld. Dan kies jij – of je nabestaanden – helemaal zelf. Het kapitaal dat beschikbaar komt is vrij te besteden aan een uitvaart. Dat kan ook een andere organisatie dan DELA zijn. Toch is het vaak prettig om hier al zekerheid over te hebben. Een kapitaalverzekering is vooral slim bij bijzondere wensen. Wanneer je een uitvaart in het buitenland wenst, bijvoorbeeld.

Wil je een DELA uitvaartverzekering afsluiten? Dit doe je direct op de website van DELA. Je vult dan eerst je gegevens in. Ook stelt DELA enkele vragen over je gezondheid. Dit is nodig om een goede premie te kunnen berekenen. Dit doet DELA altijd per persoon. Heb je je gegevens ingevuld? Dan verzend je je aanvraag. Je bent verzekerd wanneer DELA dat aan je bevestigt. Zij laten je weten hoeveel premie je betaalt en per wanneer je verzekerd bent.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Kies je een verzekering met diensten? Dan heb je het voordeel dat je ook recht hebt op deze diensten. Ook als de prijzen daarvan tussentijds hoger worden. Natuurlijk kan ook je premie af en toe stijgen. Je hebt dus zekerheid. Ook is DELA een grote organisatie. Er zijn dus veel locaties waar je terechtkunt. Ook voor speciale wensen is bij DELA alle ruimte. Tegelijk ben je wel op DELA aangewezen. Je kan hier wel van afwijken, maar dan wordt er minder geld uitgekeerd. In de praktijk ben je dus op DELA aangewezen als je een uitvaartplan met diensten kiest.

Voordelen
Jaarlijkse indexatie
Winstdeling
Vrije keuze uitvaartverzorger
Uitvaart altijd volledig vergoed
Een ruime leeftijdsgrens
Nadelen
Geen vrije keuze uitvaartverzorger
Beperkte keuze met dienstenpakket
Kapitaalverzekering mogelijk niet afdoende
Kinderen niet gratis. Wel met extra korting te verzekeren

Voor welk bedrag kan ik mij verzekeren?

Het bedrag dat je standaard verzekert bij DELA is 6.750 euro. Dit is de waarde van de producten en diensten van een dienstenverzekering. Dat is zo bij elk plan. Hiermee is een complete uitvaart mogelijk. Alles daarboven verzeker je met een vrij bedrag. Wil je weten hoeveel je nodig hebt? Op de website van DELA reken je dit uit. Je vult je wensen in en ziet daarvan de kosten. DELA kent ook een maximum. Je kunt je tot 25.000 euro verzekeren.

Wat zijn de maandelijkse kosten?

Voor een verzekering betaal je elke maand een bedrag. Dat is de premie. Ook voor een DELA uitvaartverzekering betaal je elke maand iets. Soms maar enkele euro’s per maand. De premie is nooit hetzelfde. Deze hangt af van je leeftijd als je de verzekering afsluit. Ben je relatief oud? Dan heb je minder jaren om premie te betalen. Daarom is de premie hoger. Ook als je problemen hebt met je gezondheid is de premie soms hoger. Als je een DELA uitvaartverzekering afsluit, stelt DELA je een paar vragen. Deze gaan over je gezondheid. Zo bepaalt DELA mede welke premie je betaalt. Ook als je verzekerd bent, betaal je na verloop van tijd iets meer premie. Dit komt door inflatie. Daar staat tegenover dat je altijd recht houdt op dezelfde diensten. Oók als deze duurder worden.

DELA uitvaart in één keer betalen

Koopsompolis DELA uitvaart

Via DELA kun je een uitvaart ook anders bekostigen. Met een koopsompolis. Hierbij stort je in één keer een bedrag. Je betaalt dan niet elke maand premie. Ook hierbij is je leeftijd van belang. Ben je nog relatief jong? Dan betaal je minder dan wanneer je al ouder bent. In principe zal de waarde van het bedrag stijgen. Daardoor is de waarde van je uitvaart hoger dan het bedrag dat je stort. Hoeveel hoger hangt af van je leeftijd op het moment van afsluiten. Ook spelen marktontwikkelingen een rol. Soms zijn die gunstig en soms niet.

DELA Depositofonds

Er is nog een manier om in één keer geld te storten voor een DELA uitvaart. DELA heeft ook een depositofonds. Hierin stort je minimaal 3.500 euro. Daarover ontvang je rente. Hier zit een minimum en een maximum aan. Het totaal gespaarde bedrag komt vrij als je overlijdt. Met dit geld regelen je nabestaanden de uitvaart.

DELA uitvaart betalen

Je kunt een uitvaart door DELA laten verzorgen als je daar niet verzekerd bent. Dit kan via een kapitaalverzekering elders. Heb je bij een andere uitvaartverzekeraar een kapitaalverzekering? Dit is dan vrij te besteden. Je kunt dan dus kiezen voor een DELA uitvaart. Ook kan een DELA uitvaart met eigen middelen betaald worden. Bijvoorbeeld uit een nalatenschap of spaargeld. De tarieven hiervoor zijn vergelijkbaar met de tarieven uit het dienstenpakket van DELA.

Verzekeraar 8.0000 11.000
DELA 9,22 12,35
Monuta 7,36 14,04
Yarden 10,33 12,26
Ardanta 10,88 13,39
PC Uitvaart 12,65 13,39
Lifetri 11,61 14,55

Premies zijn gebaseerd op een persoon van 30 jaar.
Update: Zaterdag 23 maart 2024

Wat dekt de verzekering van DELA?

Heb je een dienstenverzekering? Dan heb je recht op specifieke diensten en producten. Daaronder vallen altijd de onderstaande zaken. Let op! Dit is het minimale. Afhankelijk van je verzekering en budget is meer altijd mogelijk. Dat geldt zeker als je een uitvaartplan in geld hebt. Dit is geheel vrij te besteden. Je kunt dit dus besteden aan de onderstaande diensten bij DELA. Maar je kunt het ook elders inkopen.

Dit dekt een DELA dienstenverzekering:

• Aangifte van overlijden
• Vervoer van de overledene
• Verzorging de overledene
• Een uitvaartverzorger
• De rouwauto
• De opbaring van de overledene
• Eenvoudige kist of opbaarplank
• Locatie van de afscheidsceremonie
• 75 rouwbrieven met postzegels
• Kosten die verband houden met het graf
• Het algemeen onderhoud aan de begraafplaats
• Het eenvoudigste graftype in de eigen woonplaats
• 75 bedankkaarten met postzegels of 200 gedachtenisprentjes
• Nabestaandenzorg

Elk van deze diensten vertegenwoordigt een bepaalde waarde. Maak je geen gebruik van een bepaalde dienst? Dan komt de waarde hiervan vrij beschikbaar. Dit kan dus ergens anders aan besteed worden.

Eigenschappen van DELA

Hieronder vind je een overzicht van enkele belangrijke kenmerken van DELA. Zo zie je dat je korting krijgt op kinderen tot 25 jaar. Ook indexeert DELA de premie. Bij DELA kun je ook een verzekering tot 65 jaar afsluiten. Dit is niet bij elke verzekeraar mogelijk. Bij DELA kies je bovendien tot wanneer je premie betaalt. Je kiest uit betalen tot je 65ste of tot overlijden.

Eigenschappen:
Premie indexatie:
Vrije keuze: Ligt aan type verzekering
Kinderen gratis: Nee (wel korting tot 25 jaar)
Distributiekosten: Premie incl. € 10,50 en € 3,50 poliskosten
Premie betaalduur: Tot 65 jaar of tot aan overlijden
Bedenktijd: 30 dagen
Maximale leeftijd afsluiten 74 jaar
Winstdeling
Keurmerk Uitvaartzorg
Keurmerk Duurzame Uitvaart
Keurmerk Klantgericht Verzekeren
Werelddekking

Contactgegevens

040 260 16 36 (Ma t/m vr van 8.00 tot 20.00)
0800 955 66 55 (Bij overlijden 24/7 gratis)

Contact formulier
Website van DELA
Mijn DELA

Oude Stadsgracht 1, 5611 DD Eindhoven

Bron: DELA.nl
Bovenstaande informatie is in geen enkel geval advies.

DELA Uitvaartverzekering

Klantbeoordeling volgens
DELA: 9,6DELA beoordeling

Contactgegevens

040 260 16 36 (Ma t/m vr van 8.00 tot 20.00)
0800 955 66 55 (Bij overlijden 24/7 gratis)

Contact formulier
Website van DELA
Mijn DELA

Oude Stadsgracht 1, 5611 DD Eindhoven