ASR

Ardanta Uitvaartverzekering

Klantbeoordeling volgens
ASR: 8,2

Wat is ASR?

ASR is een van de grootste verzekeringsmaatschappijen van Nederland. Deze maatschappij biedt zowel aan particulieren als bedrijven verzekeringen aan. Ook uitvaartverzekeringen. Deze verzekeringen bood ASR in het verleden aan onder de naam ‘Ardanta’. Mensen met een uitvaartverzekering bij Ardanta gingen in 2023 automatisch over naar ASR.

Vanaf 2023 bestaat Ardanta niet meer als merk en worden alle Ardanta uitvaartverzekeringen aangeboden onder de naam ASR. Verder zijn ASR uitvaartverzekeringen identiek aan die van Ardanta. Er verandert niets aan de verzekeringen of voorwaarden, alleen de naam is anders. Onder naam Ardanta worden uitvaartverzekeringen als sinds 1965 door het bedrijf aangeboden. Kernwaarden zijn een persoonlijke, maar ook praktische aanpak.

Welke verzekeringen heeft ASR?

U kunt bij ASR kiezen uit drie verschillende uitvaartverzekeringen.

• Zorg Garant Uitvaartplan
• Geld Garant Uitvaartplan
• Geld Geregeld Uitvaartplan

Zorg Garant Uitvaartplan
Het Zorg Garant Uitvaartplan van ASR is een natura uitvaartverzekering. Dit betekent dat er na uw overlijden een pakket aan diensten en producten beschikbaar is. Uw nabestaanden worden niet geconfronteerd met de kosten van uw uitvaart, alle financiële aspecten van de uitvaart worden volledig buiten de nabestaanden om geregeld. Het is mogelijk om een extra bedrag te verzekeren voor uitvaartwensen die buiten het standaardpakket vallen. Zo is er toch maatwerk mogelijk.

Geld Garant Uitvaartplan
Met het Geld Garant Uitvaartplan kunt u maximaal 20.000 euro verzekeren voor uw uitvaart. Na uw overlijden wordt dit bedrag uitgekeerd aan uw nabestaanden. Zij zijn dan verantwoordelijk voor de betaling van de uitvaartondernemer vanuit de uitgekeerde geldsom. Net als het regelen van alle andere praktische zaken en betalingen. U heeft de mogelijkheid om het verzekerde bedrag elke vijf jaar te verhogen met 25% (tot het genoemde maximum van 20.000 euro). Deze uitvaartverzekering biedt maximale vrijheid om invulling te geven aan uw wensen en die van uw nabestaanden.

Geld Geregeld Uitvaartplan
Bij het Geld Geregeld Uitvaartplan wordt het door u verzekerde bedrag niet aan uw nabestaanden, maar aan de uitvaartondernemer uitgekeerd. De uitvaartondernemer organiseert vervolgens uw uitvaart zonder dat uw nabestaanden inzicht krijgen in de kosten. Ook bij deze verzekering kunt u het verzekerde bedrag elke vijf jaar met 25% verhogen met een maximum van 20.000 euro.

Wat zijn de voor- en nadelen?

De drie uitvaartverzekeringen van ASR bieden een aantal voordelen ten opzichte van andere uitvaartverzekeringen:

Voordelen
Flexibele premiebetaling
Flexibele premielooptijd
Vrije keuze uitvaartverzorger
Kinderdekking tot 18 jaar
Ongevallendekking met extra uitkering
Nazorg voor kinderen tot 18 jaar
Een ruime leeftijdsgrens
Slechts twee gezondheidsvragen
Nadelen
De premieopbouw kan lager zijn dan de uitkering
Het verzekerde bedrag kan ontoereikend blijken
Beperking keuzevrijheid bij natura verzekering

Voor welk bedrag kan ik mij verzekeren?

Bij de kapitaalverzekeringen van ASR kunt u maximaal een bedrag van 20.000 euro verzekeren. De naturaverzekeringen vergoeden een pakket aan diensten en producten. De waarde van dit pakket wordt ieder jaar geïndexeerd. Dat betekent dat de inhoud ervan altijd hetzelfde blijft, ook als de financiële waarde ervan stijgt. Wel kan het zijn dat uw premie geïndexeerd wordt.

Wat zijn de maandelijkse kosten?

De kosten van een uitvaartverzekering van ASR zijn onder andere afhankelijk van uw leeftijd en uw gezondheid. Voor elke verzekerde, berekent ASR een unieke premie. Dit komt doordat de kans op overlijden afhangt van uw leeftijd en gezondheid. Bent u jong en gezond? Dan betaalt u een lagere premie.

Gemiddeld betaalt u voor een kapitaaluitvaartverzekering slechts enkele euro’s per maand.

Wat dekt de verzekering van ASR?

Een ASR uitvaartverzekering dekt de kosten van een uitvaart wanneer u overlijdt. Bij het Zorg Garant Uitvaartplan zijn dat de afzonderlijke diensten en producten die nodig zijn voor de uitvaart. Bijvoorbeeld de kosten van de uitvaartverzorger, de kist en de bloemen. Deze uitvaartverzekering bevat ook een vrij besteedbaar bedrag van zo’n 2.000 euro.

De kapitaaluitvaartverzekeringen keren een geldbedrag uit dat volledig besteed kan worden aan uw uitvaart. Uw nabestaanden hebben binnen dit budget de vrijheid om uw uitvaart naar eigen wens in te vullen.

De natura uitvaartverzekering Zorg Garant Uitvaartplan vergoedt de volgende diensten en producten:

 • Verzorging van de overledene
 • Een kist van eikenfineer
 • Een uitvaartleider
 • Vier dragers
 • en rouwauto
 • 100 rouwbrieven
 • Een volgwagen
 • Vervoer van de overledene van huis of ziekenhuis naar de aula
 • Twee overlijdensbewijzen
 • Een condoleanceregister

Daarnaast is er een bedrag van 2.030 euro (2019) beschikbaar voor:

 • Een graf
 • De grafrechten of de crematie
 • Het gebruik van de aula
 • Opbaring
 • Koffie na de uitvaart

Eigenschappen van ASR

Om een goede vergelijking te maken tussen verschillende uitvaartverzekeraars hebben we de eigenschappen van ASR op een rijtje gezet. Opvallende eigenschappen zijn bijvoorbeeld de jaarlijkse indexatie, het gratis meeverzekeren van kinderen tot 21 jaar en de flexibiliteit in het kiezen van de premielooptijd en de betaaltermijnen.

Eigenschappen:
Premie indexatie:
Vrije keuze: Ligt aan type verzekering
Kinderen: Tot 18 jaar gratis mee te verzekeren
Distributiekosten: Premie incl. € 63,- distributiekosten
Premie betaalduur: Tot 80 jaar of 30 jaar lang
Bedenktijd: 14 dagen
Maximale leeftijd afsluiten 75 jaar
Ongevallendekking
Werelddekking

Contactgegevens ASR

(053) 488 11 22
0800 33 33 000 (Bij overlijden)

info@asr.nl
Asr.nl

De Ruyterlaan 8, 7511 JH Enschede

Bron: asr.nl
Bovenstaande informatie is in geen enkel geval een advies.

Ardanta Uitvaartverzekering

Klantbeoordeling volgens
ASR: 8,2

Contactgegevens

(053) 488 11 22
0800 33 33 000 (Bij overlijden)

info@ASR.nl
ASR.nl

De Ruyterlaan 8, 7511 JH Enschede