DLE (De Laatste Eer)

DLE uitvaartverzekering

Klantbeoordeling volgens
De Laatste Eer: 9,2DLE Uitvaartverzekering

Wie is DLE?

De Laatste Eer Uitvaartverzekering (DLE) is al meer dan 130 jaar als begrafenisvereniging gevestigd in Steenwijk. De uitvaartorganisatie is als uitvaartverzekeraar landelijk actief.

De verzekeraar staat voor een heldere en transparante verzekering waarbij afspraak ook echt afspraak is. Zo werkt DLE met een vaste periodieke premie en krijgen uw nabestaanden na uw overlijden altijd het afgesproken bedrag uitgekeerd.

De uitvaartverzorgingstak richt zich op het verzorgen van een persoonlijke uitvaart. DLE vindt het belangrijk dat uw uitvaart aansluit bij u als persoon. Uw persoonlijke uitvaartwensen staan bij DLE altijd centraal.

Welke verzekeringen heeft DLE?

DLE kent drie kapitaal uitvaartverzekeringen:

  • DLE Uitvaartverzekering
  • DLE Jongerenverzekering
  • DLE Seniorenverzekering

DLE Uitvaartverzekering

De DLE Uitvaartverzekering is de standaardverzekering die DLE aanbiedt om de kosten van uw uitvaart te vergoeden. U kiest zelf een verzekeringsbedrag aan de hand van uw uitvaartwensen. Het bedrag wordt na uw overlijden uitgekeerd aan uw nabestaanden. Indien zij kiezen voor een uitvaartverzorger van DLE, krijgen zij korting op de diensten en producten die deze aanbiedt. U bepaalt zelf de premielooptijd en betaalt gedurende deze periode een vaste premie.

DLE Jongerenverzekering

Voor jongeren onder de 21 jaar kent DLE een speciale jongerenverzekering. Jongeren betalen een lagere premie dan volwassenen van 21 jaar en ouder. Er kan gekozen worden tussen een uitvaartverzekering op basis van premiebetaling of tegen een koopsom. Het verzekeringsbedrag mag u zelf bepalen, maar dient tussen de 1.000 en 12.500 euro te liggen. U kunt kiezen tussen een premielooptijd van 30 jaar of een premiebetaling tot het 65e levensjaar. De betalingsfrequentie kunt u ook zelf bepalen.

DLE Seniorenverzekering

DLE biedt voor 55-plussers die nog geen uitvaartverzekering hebben afgesloten een speciale uitvaartverzekering voor senioren aan. Deze verzekering kan net als de jongerenverzekering worden afgesloten op basis van premiebetaling of tegen een eenmalige koopsom. Vanaf het 76e levensjaar kunt u alleen voor een koopsom kiezen. Het verzekeringsbedrag dient tussen de 1.000 en 8.000 euro te liggen. Indien u binnen twee jaar na het afsluiten van de verzekering komt te overlijden, worden alleen de premiebetalingen uitgekeerd. Komt u na twee jaar te overlijden of is uw overlijden het gevolg van een ongeval, dan wordt het volledige verzekeringsbedrag uitgekeerd.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Het voordeel van de uitvaartverzekeringen van DLE is dat deze een grote mate van flexibiliteit kennen. Zo kunt u zelf het verzekeringsbedrag, de premielooptijd en de betalingsfrequentie bepalen. Bovendien is het afsluiten van een uitvaartverzekering ook op latere leeftijd mogelijk met de speciale seniorenverzekering. Verdiep u wel goed in uw uitvaartkosten voordat u een uitvaartverzekering afsluit, zodat er voldoende geld beschikbaar is om uw uitvaart te financieren.

Voordelen
Flexibel verzekeringsbedrag
Flexibele premielooptijd
Flexibele betalingsfrequentie
Vaste premie
Keuzevrijheid bij uitvaart
Nadelen
Mogelijk niet voldoende kapitaal voor uitvaart
Nabestaanden verantwoordelijk voor nota’s
Betaling alleen via automatische incasso
Advies- en distributiekosten direct in rekening gebracht

Voor welk bedrag kan ik mij verzekeren?

Het bedrag dat u kunt verzekeren is afhankelijk van uw leeftijd op het moment van afsluiten. Jongeren hebben de keuze voor een verzekeringsbedrag tussen de 1.000 en 12.500 euro. Mensen van 55 jaar en ouder kunnen zich maximaal voor 8.000 euro verzekeren. Bent u tussen de 21 en 55 jaar oud dan kunt u maximaal een verzekeringsbedrag van 12.500 euro kiezen.

Wat zijn de maandelijkse kosten?

De maandelijkse kosten bestaan enkel uit premiebetalingen. De premie van een reguliere uitvaartverzekering bij DLE kost rond de 10 euro per maand. Jongeren betalen een lagere maandpremie, senioren betalen een hoger bedrag per maand. Dit heeft te maken met het risico voor de uitvaartverzekeraar. Voor het afsluiten van een uitvaartverzekering betaalt u bij DLE advieskosten (24 euro) en distributiekosten (16 euro). Deze kosten worden in de eerste verzekeringsmaand in rekening gebracht.

Verzekeraar 8.0000 11.000
DELA 9,22 12,35
Monuta 7,36 14,04
Yarden 10,33 12,26
Ardanta 10,88 13,39
PC Uitvaart 12,65 13,39
DLE 12,15 15,67

Premies zijn gebaseerd op een persoon van 30 jaar. Update: Zaterdag 23 maart 2024

Wat dekt de verzekering van DLE?

De uitvaartverzekeringen van DLE zijn kapitaalverzekeringen. Dit betekent dat er na uw overlijden een bedrag wordt uitgekeerd aan uw nabestaanden. Uw nabestaanden hebben de volledige vrijheid om de uitvaart naar uw en/of de eigen wensen vorm te geven met de vrijgekomen geldsom. Zij zijn niet verplicht om een uitvaartverzorger van DLE te kiezen, maar dit kan financieel wel aantrekkelijk zijn. Wanneer zij kiezen voor een uitvaartverzorger van DLE krijgen zij namelijk korting op de uitvaartkosten.

Eigenschappen van DLE

Eigenschappen:
Premie indexatie:
Vrije keuze:  
Kinderen: Tot 18 jaar gratis mee te verzekeren
Distributiekosten: 16 euro distributiekosten
Bedenktijd: 14 dagen
Maximale leeftijd afsluiten tot 80e levensjaar
Gebaseerd op daadwerkelijke kosten
Korting bij keuze voor DLE uitvaartzorg
Flexibele betalingsfrequentie
Advieskosten 24 euro
Verzekering grafmonument mogelijk
Geen gezondheidsverklaring bij seniorenverzekering

Contactgegevens

0521-513660 (Ma t/m vr – 9:00 – 17:00)

info@dle-verzekering.nl
dle-uitvaartverzekering.nl

Kornputsingel 40 – 42a, 8331 JV Steenwijk

Bron: dle-uitvaartverzekering.nl
Bovenstaande informatie is in geen enkel geval advies.

DLE uitvaartverzekering

Klantbeoordeling volgens
De Laatste Eer: 9,2DLE Uitvaartverzekering

Sorry, niet via ons aan te vragen.

Contactgegevens

0521-513660 (Ma t/m vr – 9:00 – 17:00)

info@dle-verzekering.nl
dle-uitvaartverzekering.nl

Kornputsingel 40 – 42a, 8331 JV Steenwijk